MORETTI CAFFÈ MOKA BAR
Moretti Caffè is roasted in the family business with now four decades of experience and in the second generation in Sicily on the southern slopes of the Monti Iblei. The Ragusa region, which is now a World Heritage Site, is famous and has received multiple awards for its fine wines and first-class olive oils. The traditionally roasted Moretti Caffè joins this culinary world of Sicily with its focus on what really counts for a good espresso: the quality of the green coffee, the art of roasting and the freshness of the roast.
ROASTING - MIXING AND MATURING PROCESS
As is typical for roasting in southern Italy, the Moretti Caffè is a rather dark, low-acid miscela, namely a mixture of high-quality raw coffees that are gently roasted in the drum according to traditional craftsmanship. Roasting is followed by a four-week ripening phase at a constant ambient temperature of 18 ° C. During this time, the coffee gasses out, displaces the oxygen from the valve bag and develops its full aroma in its own natural protective atmosphere.
Moretti Moka Bar is a mixture of 60% Arabica and 40% Robusta beans, which conjures up an espresso with a lush crema and a long-lasting, pleasant aftertaste. Also extended as a café crème or with milk foam, for example as a cappuccino, the crema bar gives every drink its unique, unmistakable taste.
FRESH TOAST GUARANTEED
Since we supply Italian coffee bars, delicatessen shops and restaurants with Moretti Caffè and have a correspondingly high throughput, freshness is always guaranteed. The minimum shelf life is stated as 24 months, so simply subtract 24 months from the date printed on the roasting date.
PREPARATION
For portafilter machines we recommend using 8-9g of freshly ground coffee for a simple espresso. The brewing temperature should be in the range of 90 ° C - 95 ° C. We prepare Café Crème with a slightly coarser grind, also with 8-9g of ground coffee, so the coffee does not over-extract and still forms a nice hazelnut-brown crema. Whether prepared with the portafilter machine, the fully automatic coffee machine or the classic way with the caffettiera, you will experience “il vero gusto italiano” with Moretti.
Manufacturer:
Avola GmbH
In der Fleute 52
42389 Wuppertal
ca. 40 Stück Zutaten: Zucker, Kakaomasse, geröstete Kaffeebohnen (9%), Kakaobutter, Emulgator Soja Lecitin, Aromen Avola GmbH In der Fleute 52 42389 Wuppertal
Sparpreis im 6er Pack versandkostenfrei MORETTI CAFFÈ MOKA BAR Moretti Caffè wird im Familienbetrieb, mit inzwischen vier Jahrzehnten Erfahrung und in zweiter Generation auf Sizilien an den Südhängen der Monti Iblei geröstet. Die Region Ragusa, die heute zum Weltkulturerbe gehört, ist berühmt und mehrfach ausgezeichnet für ihre feinen Weine und erstklassigen Olivenöle. In diese kulinarische Welt Siziliens reiht sich der traditionell geröstete Moretti Caffè mit seinem Augenmerk auf das was wirklich für einen guten Espresso zählt ein: Qualität des Rohkaffees, Rösthandwerk und Röstfrische. RÖSTHANDWERK – MISCHUNG UND REIFUNGSPROZESS Wie für süditalienische Röstungen typisch handelt es sich beim Moretti Caffè um eine eher dunkle, säurearme miscela, eine Mischung nämlich aus hochwertigen Rohkaffeesorten, die nach traditioneller Handwerkskunst schonend in der Trommel geröstet wird. Auf die Röstung folgt eine vierwöchige Reifephase bei konstanter Umgebungstemperatur von 18°C. In dieser Zeit gast der Kaffee aus, verdrängt den Sauerstoff aus dem Ventilbeutel und entwickelt in der eigenen natürlichen Schutzatmosphäre sein volles Aroma. Moretti Moka Bar ist ein intensiver und kräftiger Espresso, der durch seinen Anteil von 40% Robustabohnen eine dichtere und komplexere Cremaschicht bildet. In Milchgetränken dominiert die schokoladige Note. Aufgrund des gegenüber dem Crema Bar höheren Koffeeingehalts, ist der Moka Bar ein echter Wachmacher. RÖSTFRISCHE GARANTIERT! Da wir italienische Kaffeebars, Feinkostgeschäfte und Restaurants mit Moretti Caffè beliefern und entsprechend hohen Durchsatz haben ist die Röstfrische stets gewährleistet. Die Mindesthaltbarkeit ist mit 24 Monaten angegeben, ziehen Sie für das Röstdatum daher einfach 24 Monate vom aufgedruckten Datum ab. ZUBEREITUNG Wir empfehlen bei Siebträgermaschinen für einen einfachen Espresso 8-9g frisch gemahlenes Kaffeemehl zu verwenden. Die Brühtemperatur sollte im Bereich von 90°C – 95°C liegen. Café Crème bereiten wir bei etwas gröberem Mahlgrad ebenfalls mit 8-9g Kaffeemehl zu, dadurch überextrahiert der Kaffee nicht und bildet dennoch eine schöne haselnussbraune Crema. Ob mit der Siebträgermaschine, mit dem Kaffeevollautomaten oder klassisch mit der Caffettiera zubereitet, erleben Sie mit Moretti „il vero gusto italiano“. Hersteller: Avola GmbH In der Fleute 52 42389 Wuppertal